Detectarea ecografica a anomaliilor structurale: Dileme în consiliere
Identificarea anomaliilor fetale prin examinarea ecografica poate duce la dificultăți în consiliere. Mulți potențiali părinți sunt foarte preocupați de descoperirea anomaliilor congenitale și aleg întreruperea sarcinii ca opțiune. Cu toate acestea, istoria naturală a multora dintre aceste „malformații” este incomplet înțeleasă.
Consilierea ar trebui să se bazeze pe istoria naturală a tulburării, care uneori nu este pe deplin înțeleasa, deoarece aceasta este modificata prin intervenție și este imposibil de prezis cursul evenimentelor postnatale. Acest lucru este valabil mai ales pentru malformațiile sistemului nervos central (SNC) fetal. Incertitudinea medicală actuală cu privire la rezultatul pe termen lung al unor tulburări (de exemplu, agenezia corpului calos, malformația fosei posterioare, etc) se reflectă în ratele ridicate de întrerupere a sarcinii. La femeile cu diagnostic prenatal de agenezie a corpului calos fetal (ACC), 79% au optat pentru întreruperea sarcinii. Rata de întrerupere a fost puțin mai mică în sarcinile cu ACC izolat, comparativ cu ACC complex.
Prin urmare, doar o mică parte din populație este disponibilă pentru a studia rezultatul dezvoltării neurologice. Același lucru este valabil și pentru dezvoltarea neurologică pe termen lung legată de malformația fosei posterioare. Acest lucru se datorează, de asemenea, în principal ratei mari de întrerupere a sarcinii.