Open left panel Open right panel

Interventiile fetale

Pentru pacientele care se confrunta cu probleme fetale complexe, Centrul nostru de Medicina Fetala ofera servicii de diagnosticare si ingrijire materno-fetala.

Echipa Centrului de Medicina Fetala are certificarea si auditarea FMF pentru efectuarea testelor de screening, diagnostic prenatal, monitorizare fetala, depistarea anomaliilor fetale si a sarcinii cu risc crescut. Echipa noastra este pregatita sa utilizeze tehnici avansate de ecografie fetala (3D-4D) si cunoaste cele mai recente cercetari in terapie fetala.

Experienta centrului de medicina fetala a spitalului Premiere

Prezentam experienta centrului de medicina fetala din cadrul spitalului Premiere din Timisoara, privind interventiile fetale, pe un interval de 7 ani (2009 – 2015). Interventiile fetale au fost impartite in: diagnostice, terapeutice si feticid/embrioreductie. Numarul si tipul de interventii a crescut in intervalul prezentat odata cu cresterea experientei personalului.

Rezultate: In intervalul 2009-2013 in departamentul de medicina fetala a spitalului Premiere au fost efectuate 459 interventii fetale dintre care:

  •  428 diagnostice (206 amniocenteza, 213 biopsii de velozitati coriale, 9 cordocenteze pentru diagnostic genetic),
  • 13 cazuri terapeutice (5 cazuri de anemie severa fetala la care s-a efectuat transfuzie intrauterina – la fiecare caz a fost nevoie intre 1-7 proceduri pe parcursul sarcinii); 4 cazuri de hidrotorax fetal important si hidrops la care s-au efectuat 6 proceduri de shunt toraco-amniotic; 1 caz de dilatatie renala voluminosa drenata si ulterior montat un shunt reno-amniotic; 1 caz de TRAP la care s-a efectuat coagularea interstitiala LASER a fatului acardiac) 2 cazuri de LUTO (obstructie a caii urinare subvezical – cu megavezica) la care s-a efectuat shunt vezico-amniotic
  • 18 feticide/embrioreductii (6 cazuri de sarcini gemelare discordante – anomalii cromozomiale/malformatii fetale severe, 12 cazuri de embrioreductie in caz de sarcina multifetala dupa IVF – triple sau sextupleti).

Concluzii: Diagnosticul prenatal invaziv devine o obisnuinta in Romania, in ultimii ani s-a observat o crestere a numarului de interventii precoce: CVS-biopsii de vilozitati coriale, la 11-14 saptamani de sarcina, care depasesc actualmente numarul de amniocenteze. In ultimii ani, 2013-2015, odata cu cresterea experientei, au fost realizate si cele mai multe interventii fetale terapeutice.

Centrul nostru este printre putinele din Romania care efectueaza astfel de proceduri - contact 0729890741

Interventiile mai complexe cum ar fi: fetoscopie cu coagulare LASER (pentru complicatii ale sarcinii gemelare monochorionice - TTTS sau selective IUGR); FETO (pentru anumite cazuri de hernie diafragmatica); dilatari/stentari ale unor artere fetale (stenoza critica de aorta, etc), chirurgie fetala intrauterina (CCAM, mielomeningocel) se pot programa în centre de excelenta din Europa (Londra, Linz, Koln, Paris etc)

 

INFORMATII UTILE

Cursuri online

Fetal Medicine Foundation a creat o serie de cursuri online pentru viitori parinti. Informatii extrem de utile pentru cei interesati – mai multe...
Vezi detalii

Galerie media

Vezi detalii

Follow-up

Se adreseaza pacientelor care au beneficiat de serviciile Centrului de Medicina Fetala -Timisoara Pentru o mai buna cunoastere a evolutiei sarcinii dvs....
Vezi detalii

Medici certificati FMF

Medici Certificati FMF Ecografia constitue piatra de bolta a obstetricii moderne. Acesta este motivul pentru care este esential ca personalul medical care...
Vezi detalii

Left reveal panel.

Close

Menu